Aktiviteter


Var med och fira den nya euroepiska Antropologidagen! För första gången någonsin kommer antropologi att uppmärksammas genom evenemang i länder runtom i Europa.


I Sverige har SANT tidigare firat Världsantropologidagen, som från början etablerades av the American Anthropological Association (AAA), men nu har alltså the European Association of Social Anthropologists (EASA) beslutat att införa en europeisk dag, eller mer korrekt, tre dagar, 15-17 februari, som infaller samtidigt med Världsantropologidagen (tredje torsdagen i februari).

I Sverige anordnar SANT en temadag som utforskar människan och den digitala teknologin, med ett arrangemang på utställning Digitopia, Arbetets museum i Norrköping. Tre antropologer kommer att vara på plats i utställningen och berätta om sin forskning om AI, robotar och digital teknologi, visa bilder och svara på frågor. Det kommer även finnas möjlighet att testa VR-glasögon.

Tid: Dropin kl 12-15, lördag 17 februari 2023.

Plats: Digitopia, Arbetets museum, Norrköping

Deltagare: Emma Dahlin, Stockholms universitet Josepha Wessels, Malmö universitet, Maria Arnelid, Linköpings universitet

Arrangör: SANT, Arbetets museum, Svenska Sällskapet för Antropolog och Geografi samt EASA


Ingen föranmälan krävs. Välkomna!